Europamester 2016 !!!

Den nybakte Europamesteren feirer seieren på scenen i Le Nouveau Siecle.

Som den jevne FB leser nok har registrert så gikk var TSM i Frankrike og sørget for at gullet ‘kom hem’. Korpset deltok i Development Section, under Europamesterskapet i Lille, og kan nå kalle seg Europamester! Her er litt om hva vi opplevde under dagene i Frankrike. Det ble en sterk opplevelse for både store og små……

Det var et stort reisefølge som tok turen til Lille. Alt i alt var vi nærmere 80 personer. 32 av dem skulle på scenen og forsvare TSM sin ære. Lille er ikke den mest sentrale delen av Frankrike sett med Bergenske øyne, så etter en flytur til Paris var det 240 km i buss før vi var fremme.

Tertnes Skoles Musikkorps med crew og supportere utenfor konserthuset i Lille.
Tertnes Skoles Musikkorps med crew og supportere utenfor konserthuset i Lille.

Lørdag formiddag var det tid for de siste forberedelser. En kort busstur brakte oss til Loos, der vi øvde på en lokal musikkskole. Det var et hyggelig bekjentskap. Vi ble godt mottatt av rektor, som ordnet både slagverksutstyr og servering. Et par publikumsplasser ble også satt opp slik at lærere og elever ved skolen kunne høre hva et norsk skolekorps hadde å by på.

Dagen før dagen. Øving på Conservatoire à rayonnement communal de Loos.

Søndag var konkurransedag. Etter en kort spasertur var vi fremme ved Le Nouveau Siècle. For de erfarne korpsmusikantene var det vanlig drill med smøring av ventiler, leting etter noter, oppvarmingsrom og signering.

Siste finpuss i oppvarmingsrommet.
Siste finpuss i oppvarmingsrommet.

For foreldre og søsken var det nervøs innsjekk i konsertsal. Her kunne en høre korps nr 1 og 2, før TSM skulle på scenen. De første tilbakemeldingene var at konkurrentene var gode! Det var et høyt nivå på de beste, så om en skulle vinne måtte en spille veldig bra.

TSM entret scenen til stor applaus. En stor supporterskare gjorde at dette var som på hjemmebane. Det er litt vanskelig å si hvem som var mest spent; De utøvende eller de ikke utøvende. For noen musikantene var dette den første store konkurransen, og en hadde aldri tidligere spilt i en så stor konsertsal som Le Nouveau Siècle. Det er imponerende å se hvordan unge musikanter takler dette. Hvordan en håndterer presset og gjennomfører det en skal forran et stort og forventningsfullt publikum. Dette må ha vært en positiv opplevelse, og noe som var styrkende for alle, uansett om en nå satt på scenen eller i salen.

Sjekk YouTube for TSM Live.

Musikantene gjorde som de skulle og leverte en vannvittig bra forestilling. Alle utenatpartier og koreogafri satt som det skulle. Der andre korps satt på stolene sine, eller stod foran korpset med noter, så var det bevegelse og spilling uten noter for TSM. All honnør til Jan Egil som tør dette !

Også 4BarsRest lot seg imponere:

The Norwegians though were the most worthy of champions – led by an MD who led them to victory with a smile, a wink and a thumbs up of support on stage at just about every opportunity he had. Their long journey home will have been something to cherish.

Hele artikkelen finnes her: Report & Results: 2016 European Youth Championships

Det er vel unødvendig å si at festkonserten ble en opptur. Etter en fin konsert, og et forrykende ekstranummer av European Youth Band, var det tid for premieutdeling og neglebiting. Etter at korps nr 3 og 2 var lest opp så sto vinneren for tur. Den flinke konferansieren hadde gjort hjemmeleksen og uttalte navnet på vinneren på klingende Bergensk: Tertnes Skoles Musikkorps !

Derfra og ut var det stor stemning og stormende jubel. Bortsett fra noen trøtte ansikter på buss og fly så var det bare latter og glede. Velkomsten på Flesland var super !! Takk til alle som stilte !!

Fantastisk velkomst på Flesland !
Fantastisk velkomst på Flesland !

En stor takk til alle, både de som var med på tur og de som ikke var med på tur, som gjorde dette til en stor opplevelse og et minne for livet !


Andre omtaler på nettet finner du her:

NMF: Trampeklapp da Bergenskorpset var ferdig

NRK Hordaland: Her får de vite at de er europamestre

BA: Kunne nesten ikke tro det var sant

Åsane tidende: http://aasanetidende.no/nyheter/2016/05/03/helt-uvirkelig/


 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*