Driftsinfo

Generell info

Kontingenten er nå kr 1.000,- per halvår. I tillegg betaler medlemmene stort sett det de ulike turene vi reiser på koster.

All korrespondanse mellom styret og medlemmene foregår per mail, så det er viktig at mailadressen er oppdatert til en hver tid.

Sosiale arrangement og turer

Vi har alltid et «reise-bort»-seminar på høsten – Som regel en av de første helgene i september. I 2019 blir det helgen 13. – 15. september. I høst reiser vi til Fauskanger Skole. Vi bor på madrasser på gulvet i klasserom.  For at vi skal klare å gjennomføre seminaret trenger vi bistand fra foreldre hele eller deler av helgen. Da gjelder arbeidsoppgaver med matlaging, instruksjon, fysiske aktiviteter og nattevakter. Samtidig er det viktig at spesielt aspirantene har med en voksen de er trygg på.

Noen år har vi et sosialt arrangement i oktober, feks  disco-party.

I desember har vi juleavslutning for musikantene.

Hvert 3. år drar vi på utenlandstur. Sist ordinære tur var til England sommer 2019. Vi har tidligere vært i England, Frankrike, Tyskland, Sverige og Italia, i tillegg til 2 turer til EM (I Frankrike og Belgia). Som sagt betaler den enkelte det det måtte koste.

Noen ganger drar vi på «reise-bort»-seminar i juni, men vi har også hatt seminar for de yngste med overnatting på Tertnes skole.

Dugnader og annet arbeide

Vi har ingen loddbøker.

Tilsynsvakt: Vi har ansvar som tilsynsvakt på skolen hver tirsdag, onsdag og torsdag i fra september tom april. Styret tar seg av tirsdag og torsdag, mens onsdagene blir fordelt mellom foreldrene. Som regel blir det i gjennomsnitt 1,5 vakt på hver familie ila en sesong. Aspirant-foreldrene har vi prøvd å skjerme det første året. Hovedoppgaver er låse opp rom til brukerne (eks gymsalen), og i tillegg ta en runde for å sjekke at dører er låst og vinduer lukket. Alle må ha ‘brannrunde’ før første vakt. Vakten varer fra litt før kl 17.00 til kl 21.00.

Noen år har vi hatt dugnad med bossplukking. 2 – 3 runder på ca 1,5 time pr familie ila en sesong.

I 2019 fikk vi dugnaden med utdeling av Menighetsbladet for Eidsvåg. Dette skal gjennomføres 5 ganger ila året. Vi har delt inn i strøk, og det er flere familier på hvert av disse.

Vi er ansvarlig for 17. mai-arr på skolen annet hvert år. Vi deler denne dugnaden med idrettslaget – derfor hvert annet år. TSM hadde arrangementet i 2018. Neste gang er i 2020.

Vi baker kaker til egne konserter, som vi kjøper igjen 🙂

Vi får også spilleoppdrag med ujevne mellomrom, og disse oppdragene er de beste. Da spiller ungdommen inn penger til kassen. Vi ønsker flere slike.

Annet engasjement

Junior- og Aspirantkorps: Vi har foreldrevakter til stede på korpsøvingen for å hjelpe med rigging, rydding og ikke minst for å holde litt ro. Dette gjelder altså ikke gruppeøvingene.

Hjelp på seminarer:

  • Lunch hjelpere (4 – 6 foresatte pr seminar på Tertnes)
  • Instruktørhjelp (for de som selv har spilt…..)
  • «Reise-bort»-seminar krever mer: Matlaging, nattevakter, transport mm

Det er positivt med foreldreengasjement !!! Har du lyst og anledning er det bare å ta turen innom og høre på under øvingene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*